2021.07.01.-2021.10.30. időszakában lebonyolított programelemei

2021.07.01.-2021.10.30. időszakában lebonyolított programelemei

A projekt utolsó hónapjaiban rengeteg szervezési feladat várt ránk, melyeknek örömmel tettünk eleget. A tervek szerint megvalósítottunk két bentlakásos workshop-szerű tudásmegosztó programot, a hagyományokat megőrizve a Holokauszt emléknapi eseményt, valamint folytattuk a Hagyományőrző klubfoglalkozásokat, valamint két kiállítást is megvalósítottunk.

2) Tematikus klubfoglalkozás
A hagyományőrző klubokban nagy érdeklődés övezte a roma művészeket, ezért minél szélesebb körben tematikus klubfoglalkozásokon, kiállításokon is a témában tartottunk előadásokat, festettek, alkottak a résztvevők.
A kiállításokon Ferkovics István roma festőművész műveiből összeállított képsorozat nyújtott betekintést egy kiváló képzőművész munkásságába.

3) Holokauszt Emléknap
“Ne felejts” Roma Holokasuzt Történeti Konferencia és Megemlékezés
2021.08.02. Győrszemere
A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2021. augusztus 2-án Győrszermerén emlékezett meg a Roma Holokauszt áldozatairól. Az emléknap a “Ne felejts” Roma Holokauszt Történeti Konferenciával kezdődött. A konferencia Jakus László elnök és Horváth Gyula, Győrszemere község polgármesterének köszöntőjével kezdődött. Dr. Fekete Mátyás, a Nyugat-Dunántúli Magyar-Izraeli Társaság elnöke megnyitó beszéde után következtek az előadások. A konferencia a Holokauszt Emlékműnél koszorúzással záródott.

szechenyi2020